Prefab houtskeletbouw

Bij het bouwen worden de elementen onder ideale omstandigheden in onze fabriek vervaardigd. Doordat de elementen prefab op de bouwplaats aankomen garandeert dit een hoge bouwsnelheid op de bouwplaats. Daardoor hebben bouwers minder last van ongunstige weersomstandigheden.

 Het specialisme van Eemshout: daken voor de luxere villabouw.

Voor een maatwerkkap met complexere constructie bent u bij Eemshout op het juiste adres. In het voortraject wordt een offerte gemaakt waarbij we ook kijken naar constructieve oplossingen, zoals afdracht van de spatkrachten en de gunstigste overspanningsrichting. Doordat Eemshout na opdracht het definitief tekenontwerp van de kap in een 3D model maakt kunnen veel problemen voorkomen worden. In de kap kunnen extra voorzieningen meegenomen worden zoals schoorsteen-sparingen en dakdoorvoer-sparingen. Wij kunnen de daken uitvoeren met naturel spaanplaat of met een witte gegronde zichtzijde.

Behalve de kap kunnen wij aanverwante producten leveren zoals houten vlieringvloeren, gootrekken, houtskeletbouw binnen- en buitenwanden en dakkapellen, al dan niet voorgemonteerd. Natuurlijk kunnen we ook voor kappen die eenvoudig zijn een scherpe offerte op maat maken.

Prefab Houtskeletbouw

Aardbevingsbestendig bouwen, de oplossing is er!

Eemshout levert ook complete houtskeletbouw prefab casco’s in elementen voor het aardbevingsgebied in Groningen. Door de lichte constructie is hout het ideale bouwmateriaal voor aardbevingsbestendig bouwen. De casco’s worden berekend volgens de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 9998 (versie december 2015). Houtskeletbouw is een relatief lichte bouwsysteem, de woningen zijn sneller opgebouwd dan bij traditionele bouw. De afkorting voor Houtskeletbouw is HSB, dit zult u ook veelvuldig tegen komen.

Duurzaam en Prefab bouwen

Eemshout is FSC®/PEFC gecertificeerd zodat u er zeker kan zijn dat het verwerkte hout uit verantwoorde en duurzaam beheerde bossen komt. Eemshout houdt rekening met de toekomst van onze samenleving. Het toepassen van hout als constructiemateriaal levert een bijdrage aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op.